Novice

Uspešno izpeljano strokovno srečanje Ramenski sklep - Sodobni vidiki zdravljenja

V četrtek in petek, 16. in 17. junija je potekalo strokovno srečanje na temo sodobnih vidikov zdravljenja ramenskega sklepa v organizaciji Združenja za fizikalno in rehabilitacijsko medicino, v soorganizaciji z Združenjem fizioterapevtov Slovenije, Združenjem ortopedov ter Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Republike Slovenije.

Zasluge za pester program ter brezhibno organizacijo ima organizacijski odbor: dr. Katarina Cunder, dr. med., specialistka FRM, Primož Hostnik, dipl. fizioterapevt ter asist. dr. David Martinčič, dr. med., specialist ortopedske kirurgije.

Povsem polna dvorana hotela Mons v Ljubljani je pričala o visokih pričakovanjih glede kakovosti srečanja in predavanj. Pred dvemi leti je namreč ista organizacijska ekipa izpeljala odlično sprejeto strokovno srečanje Kolenski sklep - Sodobni vidiki zdravljenja, v sklopu katerega so izdali zbornik s praktično uporabnimi smernicami za rehabilitacijo kolenskega sklepa. Zbornik in predstavljene protokole rehabilitacije ramenskega sklepa so slušatelji prejeli tudi tokrat. 

Organizatorjem je ponovno uspelo zbrati kakovostne predavatelje različnh strok iz vse Slovenije: specialiste fizikalne in rehabilitacijske medicine, ortopedske kirurgije, travmatologije, radiologije in fizioterapije. 

Po pozdravnih nagovorih s strani organizatojev so sledila uvodna predavanja iz anatomije in slikovne diagnostike, nato pa posamezni sklopi predavanj o različni patologiji ramenskega sklepa. Predstavljene so bile različne kirurške in konzervativne metode zdravljenja rame. Sledili so predlagani protokoli rehabilitacije. Organizirana je bila tudi krajša delavnica osnov kineziotapinga. 

Poučna pa niso bila le predavanja temveč tudi živahna strokovna diskusija po zaključku posameznega sklopa. Predlaganih je bilo kar nekaj sprememb, ki bi rehabilitacijo slovenskih pacietnov vsekakor dvignila na višji nivo, kot npr. uvedba prehabilitacije v praksi, predstavljene so bile že obstoječe dobre prakse prehabilitacije v nekaterih zdravstvenih ustanovah.

Srečanje smo zaključili z upanjem, da se kmalu ponovno srečamo na Sodobnih vidikih zdravljenja.

Organizacijskemu odboru in vsem predavateljem iskrene čestitke za uspešno izvedeno izobraževanje.

Organizacijski odbor
Organizacijski odbor (z leve proti desni):  Primož Hostnik, dipl. fiziot.; dr. Katarine Cunder, dr. med., spec. FRM; ter asist. dr. David Martinčič, dr. med., spec. ortop. kirurg.